home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
149


Cosma

Avihen Livne, rocen 1979.g. u mjestu Kiryat Bialik koje se nalazi u blizini Haife, a ovih nas je dana potresla vijest o njegovoj preranoj smrti u prometnoj nesreci, koja se dogodila u Goi u Indiji. Njegovom smrcu izraelska i svjetska trance scena doživjele su veliki gubitak.

Njegovo zanimanje za glazbu pocelo je s odlascima u mracne klubove Haife i okolice gdje je slušao "new wave", te bendove u cijoj glazbi se naziru poceci elektronske glazbe - "Depeche Mode", "Sisters of Mercy", "The Cure", "Front 242". Nakon višegodišnjih odlazaka po partyima koji su ga inspirirali svojom atmosferom i misticnošcu, i pojave trancea, odlucio se 1998.g. posvetiti stvaranju glazbe. Buduci da se dulje vrijeme interesirao za racunala, nije mu predstavljalo problem raditi i glazbu na istom.

Zapoceo je rad zajedno s Benny Risherom pod pseudonimom "Diablo". Nakon što su izdali album "Insufficient Memory" i nekoliko pjesama na kompilacijama razišli su im se putevi, te su odlucili raditi samostalno.

Godine 2000.g. zapoceo je rad pod imenom Cosma (ime je uzeo na prijedlog Dj Jorga, a znacio bi "pocetak necega", što je Avihen povezao sa svojim novim pocetkom). Od tada je mnogo promjenio nacin shvacanja glazbe u cemu mu je pomogla i suradnja s Ido Ophirom ("Domestic") i Erez Eizenom ("Infected Mushroom") od kojih je mnogo naucio. Vec slijedece godine izdao je svoj prvi album, "Simplicity", izdan za BNE label. Na albumu se može pronaci više stilova trancea, a zanimljivo je da se na sredini albuma (track liste) nalazi jedna ambijentalna pjesma koja ima funkciju, kao što on kaže, odvojiti progressive stranu albuma od full-on strane. Takocer je izdao i dva vinyla i nekoliko singlova na raznim kompilacijama.

U zadnje vrijeme mnogo vremena je provodio u radu na novom albumu "Non Stop" koji će usprkos njegovoj tragicnoj smrti biti izdan 15.3.2003.g. Važno je istaknuti da je u principu svoju glazbu radio samo uz pomoc racunala što je rijetkost, ali kao što kaže: "I believe that the less buttons, the work will be less complicated!" Takocer kaže da je vecinu svojih pjesama napravio u dan – dva, tako da je zapravo svaka pjesma "prica toga dana" ili "osjecaj u tom trenutku".

Od trance izvocaca najviše je cijenio Simona Posforda, Etnicu, Domestic, Eat Static, dok je od non-trance izvocaca poštovao "Depeche Mode", "The Cure", "Vast", "Sister of Mercy", "Massive Attack" i "Dead Can Dance".Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk