home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
206


MFG

MFG su Aharon Segal i Guy Zukrel. Aharon je ucio u djetinjstvu svirati orgulje i od onda svira na klavijaturama. Pisao je za mnoge druge instrumente iako ih nije svirao. Guy ima slicne pocetke, pocinje s tecajevima orgulja u šestoj godini i pohaca ih dvije godine dok neotkriva svijet sintisajzera i MIDI-a.

Dobio je svoj prvi sintisajzer Yamahu CS01 za svoj Bar-Mitzva i od onda se neprestano bavi MIDI-em. Njih dvojica su se upoznali u srednjoj školi preko zajednickog prijatelja koji je znao njihove interese za glazbu. Od onda nisu se mnogo razdvajali. Aharon je veliki sakupljac elektronske glazbe (preko 3500 CD-a) i uvijek su dijelili otkrica u glazbi, te doživljavali jednak entuzijazam i promjene interesa vezane za glazbu. Odrasli su na stvarima koje su stvarali Depech Mode, Yazoo, Kraftwerk i The Human Leauge, kasnije Skinny Puppy, Front Line Assembly, Front 242, Klinik i mnogi drugi.

U 1995. odlucuju zajedno napisati pravi electro-industrial album pod imenom "Message From God". Napisali su nekoliko stvari dok im prijatelj koji je slušao trance nije pokazao nekoliko stvari The Infinity Projecta. Bili su zadivljeni kombinacijom sofisticirane elektronske galzbe i melodija te odlucili napisati nekoliko stvari pa vidjeti šta će se dogoditi. Nije trebalo dugo dok nisu došli do Orena Kristala iz Phonokola. On im je predstavio Let There Be Light od Astral Projectiona i jednostavno su bili oduševljeni sa Astralovim zvukom pa je kao produkt nastao "Desert Sun".

Oren je odmah potpisao ugovor s njima za 3 albuma nakon što je cuo "Desert Sun". Od tada predstavili su cetiri albuma: "The Prophecy", "New Kind Of World", "Project Genesis" i "The Message". "New Kind Of World" je izdao i Symbiosis ali promjenjenu verziju koja ima "Maya Moon" i "Space Travel" umjesto "New Horizon" i "Mystic Dawn".

Isto su im izašle dvije 12" ploce: "Shape The Future"/"Desert Sun" za Symbiosis 1995 i "Magnetic Activity"/"Overload" za Transient 1996. Symbiosis je izdao na vinilu album "The Prophecy", a "New Kind Of World" na vinilu izdaje Ballonia. Guy isto radi i sam kao Passanger i izdao je album "For All Mankind" (s jednom MFG stvari na njemu), te s DJ-em Eyalom Yankovichem izdaje "Emuna" za BNE Records.

bycRC


Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk