home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
168


Deedrah

Iza projekta "Deedrah" krije se dj Dado, svestrani umjetnik, punim imenom Frédéric Holyszewski. Rocen je 9.3.1970.g. u Francuskoj, a roditelji su mu porijeklom iz Ukrajine i Italije. Od malih nogu zainteresiran je za glazbu, pogotovo klasicnu. Tijekom djetinjstva svirao je klavir i flautu, a oduvijek je htio biti profesor biologije.

Sa studijem je prestao kad je imao 25 godina, te se posvetio stvaranju glazbe. Godine 1994.g. zajedno sa Christofom ("Absolum") osniva projekt "Transwawe" s kojim izdaju tri albuma ("Hypnorythm", "Phototropic" i "Helium"). 1995.g. odlucio se za osnivanje svojeg solo projekta koji je nazvao "Deedrah", a kojem se u potpunosti posvetio 1997.g. nakon razilaženja s Christofom i raspada projekta "Transwave". Inace, zanimljivo je reci da je Deedrah staro keltsko žensko ime koje je odabrao zajedno sa prijateljem, dj Sid Shantijem. Pod projektom "Deedrah", osim velikog broja singlova i poznatih remixeva ("Shakta", "Sonic Fusion", "Hallucinogen"), izdao je do sada dva albuma, a to su: "Self Oscillation" ("Questionmark") i album "Reload" ("Hadshot") na kojem bih posebno istaknuo prekrasnu morning trance pjesmu "Purple Unicorn". Od opreme koju koristi istice samo tri Power Mac racunala.

Osim što pod psudonimom "Deedrah" producira trance glazbu, Dado radi i pod raznim drugim imenima. Pod imenom "Cypher" producira ambijentalnu i chill out glazbu, a projekt "Synthetic" rezerviran je za eksperimentalniju stranu njegove osobnosti gdje koketira sa raznim stilovima elektronske glazbe (techno, breakbeat, etc). Nakon dolaska na Ibizu, pod utjecajem drugacije atmosfere i nacina života, pocinje producirati groovy house i lounge glazbu koju izdaje pod imenom Fédérico Baltimore.

Dado trenutno živi na Ibizi (Španjolska), gdje se nalazi i njegov studio u kojem producira, ali takocer radi i poslove masteriranja uradaka raznih producenata i za razne labelove. Uz sve navedeno Dado radi i za Francusku televiziju.

Od trance producenata koje cijeni posebno istice "X Dream" i "Juno Reactor", mecutim mnogo sluša i techno, hip-hop, te razne druge glazbene žanrove.

Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk