home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
268


DJ Avex

DJ Avex pravim imenom Darjan Radicevic je 21-godišnji DJ iz Zagreba. Njegovo zanimanje za elektronsku muziku pocinje u vrlo ranoj dobi još s pojavom hard core-a, posebno Thunderdome kompilacija koje je izdavao nizozemski label ID&T. Sa 16 godina posjecuje prve partye te ostaje fasciniran tada novim Goa Trance zvukom. Od tada sluša i skuplja sve vrste trance-a ali i kvalitetna izdanja ostalih stilova elektronske muzike. Dvije godine kasnije odlucuje se poceti aktivnije baviti glazbom te ljudima prezentirati svoju viziju moderne elektronske muzike.

Svoj prvi nastup bilježi na jedinom hrvatskom underground trance party serijalu Tribalizer te partyima kao što su Unity, Shaman's Temple i Terra Electronica. Ubrzo nakon toga slijede nastupi na festivalima Underwater Overground 2003 & 2004 i Final Fantasy u Hrvatskoj te Organica 2005 u SiCG. Na tim festivalima svira sa ponajboljim stranim projektima i DJ-ima kao što su Tristan, Hux Flux, Etnoscope, Dimitri Nakov, Peter Didjital, Matenda, Pixel, Chris Organic, Cymoon itd. Takocer gostuje u nekim radio emisijama na Otvorenom i Radio Studentu. Pocetkom 2004 godine pocinje i sam organizirati party-e te se raca projekt Terra Electronica. Njegov zvuk je najbolje opisati kao uplifting progressive trance sa elementima house-a. Labelovi koje preferira i cesto vrti u setovima su Electribe, Earregular, On A Mission, P.O.R.N., ACDC, Plastik Park, Plusquam, Mutekki, Bedrock, Midijum, BeatFreak itd.

Kako je oduvijek htio proširiti svoje znanje o elektronskoj glazbi, produkcija je došla prirodno kao sljedeći korak. Iako relativno nov u tom aspektu bavljenja muzikom naucio je mnogo kroz suradnju sa ponajboljim hrvatskim trance producentima kao što su Parrket, Shuma i Mokk. Prve stvari su napravljene i saga se nastavlja :).

byAvex


Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk