home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
164


Sandman

Itzik Levy je rocen 1977. u Izraelu. Ime Sandman je uzeo od istoimene stvari od Metallice te izjavio da mu se jednostavno svica jer ima više znacenja (pješcani covjek). U mladosti je bio buntovnik te je bio veliki zaljubljenik u rock i metal glazbu. Svirao je u nekim metal bendovima do 92. kada je upoznao cudne sintisajzere i semplere što mu je otvorilo nova vrata k trance glazbi. Prije toga je jednostavno mrzio elektronsku glazbu i nije imao nikakvih kontakata s njom. Izjavio je da je trance glazba došla u pravi trenutak i na pravo mjesto, te da je sama povijest dosta puta mjenjala živote mnogih ljudi, pa tako i njegov. 1993. definitivno se povlaci s metal scene te se okrece prema prvim trance partijima koji su u to vrijeme bili jako popularni u Izraelu.

Za svoju glazbu crpi inspiraciju iz video igara i jednostavno nemože odoljeti da se u nekoj pjesmi ne pojavi sample iz Super Maria. To najbolje može potvrditi njegov album pod imenom Psycho Toons koji je prepun takvih zvukova. Jedna od njegovih izjava je bila: Kada odrastem, želim poceti raditi normalnu glazbu», što potvrcuje da je Itzik jedna od pozitivnijih i otkacenijih osoba na trance sceni.

Dugo je vremena radio pod imenom Witchcraft (skupa s Chakrom). Projekt koji je u ranijoj fazi obilježio tadašnju trance scenu se jednostavno raspao pa se ponovo šuška» da bi se Itzik i Rami Shapira (Chakra) ponovo mogli sastati i raditi skupa ali ovaj put pod drugim imenom.

Osim tih planova Itzik planira osvojiti svoj prvi milijun dolara te realizirati nešto novo i to s izraelskim pjevacem i gitaristom Dudi Levy-em.

Od glazbe najviše voli slušati Dark Soho, Bjork, Massive Attack, te soundtrackove iz iz filmova.

byMorb


Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk