home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Trance Shop
Wirikuta
Beatspace
Saikosounds
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
196

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
189
ETSI Kompilacija - Candyflip Records

Nakon zadnjeg Wizzy Noise albuma Cyclotron grcki label Candyflip izdaje svoju prvu tech trance kompilaciju pod imenom ETSI. U ogromnoj kolicini full on psy trancea ova kompilacija se istice sa malo drukcijim stilom. Pa krenimo redom.

01. Das Medikament - Kikma(6:43)
Stvar zapocinje sa jako dubokim bassom i par tribal elemenata. Cjela stvar je napravljena u jako minimalanom stilu uz samo par zvukova skripanja i tek se pri kraju pojavljuju pravi tribal bubnjevi. Sve u svemu jako mracna stvar sa zanimljivim stilom no nista previse posebno.

02. Drone - Contagious(9:37)
U ovoj stvari beat pocinje tek nakon minute raznih mracnih zvukova i skripanja. Pomalo dosadno no stvari se ubrzo mjenjaju. Stil je takoder dosta minimalan no zvukovi su industrijski i iako ima par tribal motiva sve zvuci dosta umjetno jer se cuju razni zvukovi strojeva. Tako se odrzava do sredine kada se javlja muski voice sample i nakon par prekida se beat drasticno mjenja. Ovo zvuci fenomenalno. Jako je ubrzan i potpuno mjenja cjelu stvar. Sve postaje dosta agresivnije i brze no i dalje zadrzava isti stil. Nakon nekog vremena se stvar opet vraca na onaj prvotni beat i tako ostaje sve do kraja. Solidno.

03. Bent Sentient vs Pied Piper Paul - Malice in Blunderland(8:24)
Tek nakon minute bolesnih efekata i voice sampleom iz crtica Alice in Wonderland stvar krece sa dubokim bassom koji je odlican. Ovdje se takoder javljaju tribal motivi koji zvuce kao lupanje po limu i mogu reci da mi je ovo jedna od najboljih stvari na kompilaciji bas zbog ovog detalja. Zvuci pomalo smjesno no odlicno se uklapa i daje jedan groovy osjecaj cjeloj stvari. u pozadini se vise manje cuju razni voice sampleovi smijanja koji su jako kratki ali se cesto puta ponavljaju. Par minuta pred kraj se javlja jedan high hat i malo se ubrzava cjela stvar uz jos par tribal elemenata koji su ipak normalni bubnjevi. Odlicna stvar i jedna od najboljih na kompilaciji.

04. Igneous Sauria - Cookies for Rookies(8:27)
Opet mracan intro i bass slican prethodnim stvarima. Na pocetku stvari se javlja odlican muski voice sample koji govori: "look it's stuck in a particular loop" I ova stvar ima dosta minimalne elemente. Jako mracno, bolesno no ritam se ipak odrzava na nekom normalnijem nivou. U ovoj stvari se nalaze najbolje poklopljeni minimal elementi no ritam mi se uopce ne svida. Svi ostali elementi su odlicno odradeni. Kako se stvar razvija javljaju se razni zvukovi skripanja uz neizbjezne tribal elemente i muski voice sample. Kako se stvar blizi kraju opet se javlja muski voice sample i beat polagano nestaje. Solidna stvar no ritam mi se uopce ne svida.

05. Unearthed - Voices of Electra(8:17)
Stvar pocinje sa zvukom zenskog orgazma :-) Malo cudno za ovu vrstu glazbe i bas se ne uklapa u koncept stvari. Ritam je dosta zanimljiv i stvar ima odlicne perkusije i high hatove dok su sve prethodne stvari vise manje bez njih. Nakon nekog vremena se opet javlja zvuk zenskog orgazma i ubrzo nakon toga cuje se muski voice sample vristanja i beat se malo mjenja i ubrzava. Stvar postaje dosta agresivnija i zanimljivija no ne mjenja se previse do kraja. Sve u svemu solidno.

06. Wizzy Noise - Process(7:24)
Ovo je bez ikakve sumnje najbolja stvar na cdu. Bass je nevjerojatno dubok i kvalitetan. Kvaliteta produkcije u ovoj stvari je fenomenalna. Nakon nekog vremena javlja se high hat i zanimljivi muski voice sample: "You just feel the details..the bits and pieces you never bothered to put into words" sto zvuci odlicno i sto je najvaznije super je uklopljeno u stvar. Nakon toga javlja se nevjerojatan skripajuci distorzirani sample koji jednostavno receno trga. I to radi neke dvije minute. Nakon toga se beat i high hat odlicno i neprimjetno mjenjaju. No distorzirano skripanje se nastavlja i cjelo vrijeme drzi ovu stvar. Nevjerojatno je kako je uz samo par ovakvih zvukova stvar dobila toliku agresivnost. Ovo je nesto sto vas moze oduseviti na partyu ali pod uvjetom da se slusa na kvalitetnom sound sistemu jer je bass jako dubok i zestok. Ja osobno nikako nisam preferirao ovaj zvuk sve dok nisam kupio nove zvucnike i sad stvarno mogu cut sto se ovdje dogada. Cjela stvar ostaje agresivna sve do samog kraja. Svaka cast Wizzy Noiseu, najbolja stvar na cdu koju morate slusati na dobrom ozvucenju.

07. Eargear - Dependence(7:04)
Ovo je stil koji mi se uopce ne svida. Pocinje dosta jednostavno uz razna skripanja i tipican high hat. Svi zvukovi su mi pre umjetni i doslovce daju suhi osjecaj stvari. Iako u sebi ima i elemente tech housea i techna jednostavno mi ne se svida. Sto je najgore od svega na sredini stvari se uz sve ove spomenute elemente javlja jedan iritantan sample koji se nikako ne poklapa s ostatkom stvari. Cjela stvar se ne mjenja previse do kraja i mogu reci da mi je najgora na cdu.

08. Skizoprenic Society - Obsession(6:26)
Ovo je jedina stvar na cdu koja malo vise odstupa od ostalih. Ritam je dosta sporiji i ima breakbeat i tribal elemenate koji su ovaj put jako naglaseni. Nakon par minuta se javljaju perkusije uz par efekata i sve zvuci dosta solidno no nista previse posebno. Takva atmosfera se uglavnom zadrzava do kraja stvari. Solidno.

nace ne preferiram ovakav zvuk i nakon prvog slusanja kompilacija nije ostavila preveliki dojam na mene. Ovakvo nesto trebate poslusati par puta i to na sto kvalitetnijem ozvucenju da biste stvarno dozivjeli ovu muziku. U hrpi full on izdanja ova kompilacija mi je dosla kao iznenadenje i bilo je zanimljivo poslusati nesto u ovom stilu za promjenu. Netko tko voli techno zvuk ce sigurno voljeti i ovu kompilaciju. Definitivno mogu rec da je kompilacija odlicna pogotovo zato jer je sva slozena u istom stilu. Mrzim kompilacije na kojima su stvari nabacane gore bez ikakvog smisla i stila. Ova definitivno nije jedna od takvih i zbog toga joj dajem visoku ocjenu bez obzira sto ovo nije stil glazbe koji inace preferiram.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk