home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Wirikuta
Beatspace
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
212

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
206
Drone Single - Candyflip Records

Nakon odlične stvari od Drone projekta na ETSI kompilaciji, Candyflip records izdaje cd single od projekta Drone sa Igneous Sauria remixom te stvari i jos 3 nove stvari. Cover od CDa je odličan isto kao i onaj od ETSI kompilacije.

01. Drastic Plastic (8:33)
Stvar počinje sa jako mračnim beatom i raznim tihim zvukovima u pozadini. Nakon minute se javljaju slabi high hatovi uz razne kratke sampleove u pozadini. Sve odjekuje mračnom atmosferom no jako je monotono. Tek nakon 3 minute se pojavljuju razni tribal elementi no i dalje zvuči dosta prazno. Stvar je jako duboka i mračna no ipak prejednostavna i monotona. Nakon 5 minuta se javlja malo drukćiji beat i stvar postaje malo agresivnija. Dolaze i razni breakbeat elementi no sve u svemu jako slabo.

02. Red Whisper (8:33)
Također se javlja beat koji je bio specifičan za većinu stvari na ETSI kompilaciji. Jako mračan i dubok no i dalje jako monotono, javljaju se samo razne perkusije i high hatovi u pozadini i tako sve do sredine stvari kada dolaze razni distorzirani zvukovi no struktura stvari je cijelo vrijeme ista i nema nikakvih bitnih promjena. 3 minute pred kraj dolazi do kratkog prekida i javljaju se muški voice sampleovi no nakon toga sve se nastavlja kao i prije uz par flanger efekata i malo naglašenijim high hatovima. Jako monotono i jednostavno.

03. Eye Doll (8:58)
Mistična noćna melodija je prva stvar koju ovdje čujemo. Javljaju se ženski voice sampleovi i kreće odličan beat. Zadržava se dosta dugo no cjela stvar je puno progresivnija od prve dvije. Isto kao i u prvoj stvari javljaju se razni kratki sampleovi dok se u pozadini zadržava beat i tihi high hatovi. No javljaju se odlični snareovi i nakon par minuta i perkusije. Tako se zadržava neko vrijeme, dolazi drop i javljaju se ženski vokali i nakon toga stvar kreće puno agresivnije ja još jačim kickovima i snareovima. Tako se zadržava neko vrijeme i bez nekih bitnih promjena dolazi do kraja. Solidna stvar koja može odlično poslužiti za warm up setove.

04. Contagious (Igneous Sauria Remix) (7:21)
Uvod je sličan onome kao i na originalu no cjelo vrijeme se vrti jedan jako mračan loop. Stvar je i dalje krcata raznim sampleovima strojeva u pozadini. Razvija se jako polako i nije nimalo plesna niti progresivna. Zvuči dosta eksperimentalno i čak uz veliku količinu efekata i sampleova i dalje je jednostavna i monotona. Tek nakon sredine se stvar malo počinje mjenjati i dobiva jednu laganiju atmosferu. No većina loopova i dalje ostaje u pozadini. Bez većih promjena stvar dolazi do kraja. Dosta čudan remix koji nema puno sličnosti sa originalom.

Sve u svemu jako slabo izdanje naspram ETSI kompilacije. Stil je uglavnom isti, mračni tech trance i iako je kvaliteta produkcije relativno visoka ipak se radi o amaterskom uradku bez previše novih ideja. Ovakav single mogu jedino preporučiti onima koji vole jako monotoni i jednostavan zvuk.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk