home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Trance Shop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
186

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
198
Israliens 4 kompilacija - BNE

Israliens je serija kompilacija od najkvalitetnijeg izraelskog labela HOM-Mega, od svojeg početka ovo je bila kompilacija koja je predstavljala ono što joj i ime govori, izraelski trance no na onoj malo bolesnijoj trippy strani. Cjeli cover artwork na kompilaciji je fantastičan i definitivno jedan od najboljih covera koje sam imao prilike vidjeti.

01. Sub6 & Pixel - Teder Beseder (7:49)
Prva stvar na kompilaciji je ujedno i najbolja, ovo je jednostavno jedna od onih stvari koja napravi jedan preokret i šokira vas sa radikalnom promjenom. Radi se o jednoj dubokoj trance stvari sa dubby utjecajem i snažnom atmosferom, no stvar nije full on, javlja se velika količina sampleova u pozadini dok su bas i mračna atmosfera dominatni, no definitivni vrhunac ove stvari su voice sampleovi pjevani kroz vokoder koji zvuče fenomenalno, definitivno najbolja stvar na kompilaciji.

02. Astrix & Delirious - Day Dream (7:18)
Ovdje se stvari već vraćaju na ono što sam prvotno očekivao od ove kompilacije, full on. Ovo je tipičan izraelski full on stomper koji rastura dance floorove. Struktura stvari je dakle tipična za full on, naglašeni kick drumovi, bas linija i naravno hrpa odličnih melodija i isprekidani trippy ženski glas. Fantastična stvar za floorove, no za mene malo pre predvidljiva i tipična. Ovo je jednostavno provjerena formula koja radi svaki put. Ali uz prvu stvar također jedna od boljih stvari na ovoj kompilaciji.

03. Cosma - Mixed Up (9:02)
Ovdje stvari također ne odstupaju od full on formule, naprotiv ova stvar je još najviše full on od svih, jako brza i energična, stilski jako slična nekim 3d vision projektima kao absolum. No ipak uz lagane melodije u pozadini koje smo inače navikli slušati u produkciji cosme i nažalost ćemo ostati skraćeni za njegov talent. Jako kvalitetno producirana stvar i također highliht na ovoj kompilaciji.

04. Psy Sex - Puzzle (6:28)
Ovdje se stvari polako počinju gubiti. I ovo je full on stvar no jednostavno se od ove stvari na dalje sve previše oslanja na neku formulu. Stvar je mračna i energična kao i sve ostale, jedina razlika na njoj su neke malo naglašenije perkusije. Melodija na sredini je zanimljiva i cjelo vrijeme se uzdiže no i dalje stvar nije ništa specijalno.

05. Xerox & Illumination - Marley on Acid (6:57)
Nakon dosta kvalitetnog Xerox albuma ovaj se čini zanimljivim. Uvod je jako mračan i simpatičan zbog voice samplea koji zvuči kao Bob Marley, no sama stvar se razvija u jedan full on sa hrpom acid zvukova i distorzija koji se zadržavaju kroz cjelu stvar. Slično kao i u predhodnoj stvari, ovo je tipičan acid full on.

06. Hujaboy - 27am (7:10)
Hujaboyev stil je inače tech trance no ova stvar ipak malo više odstupa od njegovog stila. Sama struktura stvari je i dalje dosta mračna i tehnoidna no ipak ima jedan pomalo jutarnji prizvuk. Javlja se dosta loopova i sampleova no sama po sebi ova stvar nije tipičan full on i ne zvuči toliko predvidljivo. Solidna stvar no i dalje malo pretehnoidna za ovakvu kompilaciju.

07. Psy Sex - Amphetamaniac (Psy Craft Remix) (7:17)
Ova stvar se u originalu nalazi na Israliens 3 kompilaciji i remix započinje dosta zanimljivo. Sa malo dinamičnijom strukturom i kratkim prekidima. Stvar se odlično razvija i na sredini se javlja odlična melodija. Zanimljivo je to što struktura stvari nije kao u full onu no ritam je ipak full on. Ovo je puno dinamičnije i zanimljivije. Solidna stvar koja izvodi ovu kompilaciju iz šablona.

08. Infected Mushroom - Electro Panic (Eat Static Remix) (8:27)
Veliki sam obožavatelj infecteda ali electro panic mi je najgora stvar koju sam čuo od njih. No ovaj remix je nešto sasvim drugo. Iako nevolim ni Eat Static ovaj remix zvuči nevjerojatno. Dodano je taman ono što je originalu falilo, trance prizvuci. Dok se original okrenuo malo više prema electro zvuku Eat Static od njega radi nešto sasvim drukčije, dodaje joj jednu odličnu atmosferu i sitne efekte. Duvdevovi vokali su i dalje tu ali nisu tako iritantni kao na originalu. Također se javlja drop kao i u originalu ali je ovdje puno ugodniji. Odlična stvar.

09. Violet Vision - Cellophane (Trance Mix) (6:08)
Zadnja stvar na kompilaciji se drastično razlikuje od ostatka jer je u originalu breakbeat. Javljaju se odlični jako naglašeni distorzirani vokali a u pozadini se osim beata mogu jedino čuti razni efekti. Sama struktura je naravno tipična za violet vision, jako dinamična i neobična. Također odlična stvar.

Iako mi se nakon prvog slušanja ova kompilacija činila odlična nakon detaljnijeg slušanja se jednostavno da zaključiti da većina toga ovdje najbolje svoju svrhu radi na dance flooru. Tako da po stilu ovo za mene nije israliens kompilacija nego full on kompilacija. To naravno nije nimalo loše jer sve ove stvari su savršene za vrhunac nečijeg dj seta i u tom pogledu je svakako preporučujem. No kao kompilacija ovdje se osim full on sredine jednostavno mješa previše toga da bi se složila neka zanimljiva priča. Sve u svemu, tipičan full on.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk