home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Trance Shop
Wirikuta
Beatspace
Chaosunlimited
Saikosounds
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
201

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
193
Wizzy Noise - Elecktro Theatre - Candyflip

Elecktro Theatre je treći album Wizzy Noisea koji nam donosi spoj full-ona i progresivice, dobru produkcija te zanimljiv i kreativan aranžman što nam je definitivno garancija kvalitete. Album je, naravno, izdan za grčki label Candyflip. Zanimljiv cover s tetom i slušalicom na hmm :)

01. Radical Payne (8:32)
Stvar počinje sa sampleom uzetim iz igrice Max Payne, a možda zato nosi i djelomično ime. Taj vokalni sample radi zanimljiv uvod u ovu stvar, kao što to radi i u igrici. Stvar je na dijelovima polumračna zbog par sampleova koji se provlače kroz nju, ali taj mrak razbija uravnoteženi string koji nije toliko pretjeran. Stvar postane malkice dosadna između pete i šeste minute baš zato što se gubi taj string, ali iza toga prži do kraja. Moje je mišljenje da je ovo najbolja stvar na cjelom albumu.

02. Screwheads Remix (07:47)
Nakon laganog i mračnog uvoda, čuju se hatovi i cijela priča počinje. Progresivna stvar, pomalo dosadna zbog ponavljanja aranžmana. Nedostaje nešto što bi vozilo stvar, za moj ukus premračno i premonotono. Zanimljivije postaje tek nakon pet minuta kada se malkice gubi taj mrak na pola minute; onda sve opet kreće ispočetka i u tom tonu nastavlja se do kraja.

03. Elecktro Theater (07:35)
Zanimljiva stvar - za razliku od prethodne mnogo "pozitivnija", ima u sebi nešto driving što vozi kroz cjelokupnu stvar. Na početku se javljaju udaraljke koje se furaju kroz cijelu stvar, što pridodaje atmosferi tracka. Uočio sam još nešto zanimljivo kod ove stvari, a to je sample sata. Ima par acid sampleova koji mi u ovoj stvari zvuče ful kul.

04. Paradise Lost (07:28)
Ova stvar je mješavina full-ona i progresive, ali kao da je rađena po nekakvom kalupu; vozi, vozi pa nastane sekunda tišine i onda opet ispočetka. Iza treće minute javljaju se stringovi, na trenutke je monotono, ali cjelu sliku spašava ona full-on komponenta. Stvar lagano vozi, na određenim dijelovima ima stringova koji upotpunjuju sliku ove kompozicije, da bi pred kraj postala malo čudna, ali sam kraj je isti kao i početak.

05. Mental Discipline (08:17)
Malo prebolesna stvar, pretehnoidna za cijeli album, po meni jedna od lošijih stvari. Neću reći da je čisto loopanje istih sampleova jer nije, ali da je stvar bez driveinga - to je istina, ne sviđa mi se.

06. Demented Drum Part 1 (08:05)
Progresiva, stvar se ni sa čim posebno ne ističe - prilično je dosadna, javlja se shema istih sampleova koja ide kroz cijelu stvar, stane na trenutak, iznova počne i tako do kraja. Oko šeste minute javljaju se neki stringovi kojima tamo baš i nije mjesto.

07. Timeline (08:24)
Eh, evo nešto što mi se sviđa - lagani uvod (valjda po modelu), hatovi super uštimani, a ima i jedan drum sampleich koji se javlja svako malo i totalno upotpunjava sliku. Iza druge minute stvar se malo ubrzava, počinje prethodno spomenuta super vožnja; u jednom trenutku zastaje, čuju se bubnjevi u intervalu svakih pet do šest sekundi i opet sve počinje voziti do kraja. Ovo je super stvar, definitivno ju vrijedi pustiti na partyju tamo negdje oko ponoći, jedan. Izvoza do kraja. Pohvala.

08. Demented Drum Part 2 (08:18)
Kažu da je drugi dio uvijek gori od prvog dijela (bar kod filmova), a mislim da to pravilo možemo i ovdje primijeniti. Javlja se gotovo ista struktura kao u prvom dijelu, skoro pa identično opet se oko šeste minute javljaju neki stringovi kojima tamo nije mjesto jer unište stvar.

09. Dreamwave (07:50)
Eh, ajde, da nije sve tako crno, ovo mi se već i sviđa, za razliku od prethodne stvari. Zanimljiv progressive track, fora efekti, izvoza cijelu priču na jedan mračan ali kreativan način.

10. Outmosphere (06:58)
Hm, ime bi trebalo govoriti sve, ali kaže samo pola priče. Očekuje se neka laganija stvar za kraj, ali to baš i nije u potpunosti tako. Malkice nabija, a oko četvrte minute javlja se nešto što rade techno DJ-i - uhvate loop, potpuno maknu bas, zatim maknu loop i natrag vrate bas. Ipak, za kraj albuma mi se učinila baš kao simpatična stvar.

As a conclusion mogu reći da mi se ovaj album sviđa, zbog originalosti i svježine zvuka koji nam donosi Wizzy Noise. Naravno, ima par trackova kojima se ravnoteža idealnog albuma pomalo narušava, ali sve u svemu album koji je zaslužio naći se među vašim boljim CD-ima.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk