home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
201


Dark Soho

"Dark Soho" cine tri mladica iz Krayota, predgraca Haife: Sagiv Boxer, rocen 1978.; Omer Kadosh (Rizo), rocen 1979. i Zeev Dukeman, rocen 1980. godine.

Sagiv i Rizo imaju predznanje u sviranju gitare; svirali su u sastavu rock/metal benda, pa cak i suracivali s bendom "Limphozitimb". Trance su otkrili kada im je prijatelj nabavio materijale od DJ Jorga ("SST"), a "Shaktin" dobro poznati album "Silicon Trip" napravio je konacan prijelaz iz metala u trance. Jednog dana Rizo je dobio Impulse Tracker urecaj od Ray Sassona ("Shidapu"), te je zajedno s Boxerom, poceo eksperimentirati s elektonskom glazbm. Mecutim, bilo je ocito da nemaju dovoljno opreme, pa su je odlucili nabaviti i raditi pod imenom "Soho".

Zeev se prikljucio kasnije. Svirao je violinu 5 godina, od 9-te, prošao i kroz fazu metal glazbe, sve dok kod prijatelja nije pronašao "Groove Box" - urecaj kojim se sluĹžio za slušanje elektronske glazbe, te se zainteresirao za istu. Nabavio je i sebi jedan te se poceo "zabavljati" s njim. Tada je saznao za prvu "Trust In Trance" kompilaciju, i album projekta "DNA" - "Virtual Jungle", spojio Groove Box na racunalo i poceo stvarati glazbu. Isprva je radio sam, da bi kasnije upoznao Avishay Terdimana i s njim oformio "Chemical Synthesis". Producirali su tri pjesme izdane na "Astronomic Trance" mixanoj kompilaciji, CD "Final Fantasy" ("BNE"), da bi tada Zeev odlucio da mu ne odgovara suradnja i nastavio raditi sam pod pseudonimom "Dark Entity", sve dok nije upoznao Rizu i Boxera. Napravili su pjesmu i bili izuzetno zadovoljni s njom. Zbog toga napravili još jednu, da ne bi ispalo kako je to bila samo slucajnost.

Tako su "Dark Entity" i "Soho" postali "Dark Soho". Kasnije su saznali da je to bilo ime satelita odaslanog u svemir, kojemu je zadatak bio otkriti utjecaj solarne radijacije na Zemlju. "Dark Soho" radi pod utjecajem metala ("Dream Theatre", "Cradle of Filth") i trancea (Tim Shuldt, "X-Dream/Delta", "Planet B.E.N.", Simon Posford, "Infected Mushroom" i "Space Cat"). Stvaraju glazbu tako da prvo odrede smjer pjesme (melodiju, intenzitet itd.), a kasnije sve ide samo od sebe. Takocer, pored same glazbe uvijek nam Ĺžele prenijeti svoje emocije. Oni rade zajedno i svatko je zaduĹžen za dio u kojem je najbolji: Zeev slaĹže ritmove, Boxer "izgracuje" pjesmu, dok je Rizo majstor za racunalom.

Njihov prvi album "Sun Spot" izdan je za "Sphere records" 2000. godine, no mecutim, label je propao, a oni su ostali neisplaceni sa uspješnim albumom koji nije ni došao do potencijalne publike. Stoga su reizdali istoimeni album za "BNE" uz još jednu bonus pjesmu napravljenu s Yahelom. Uz nekoliko pjesama izdanih na raznim kompilacijama nedavno im je izašao i novi album "Combustion" za "Alchemy Records".Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk