home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
165


Etnoscope

Projekt "Etnoscope" cine Martin Colin i Rasmus Allane. Njihovi prvi nastupi na trance sceni dogodili su se pod okriljem promotora iz "Club Undergrounda", gdje su uglavnom svirali na chill out floorovima. Nakon nekog vremena dolazi do zatvaranja kluba, a Martinu i Rasmusu je sinula ideja da otvore "pravi" trance/techno studio u Kristianstadu (Švedska), buduci da u njihovom gradu nije bio niti jedan pravi studio za stvaranje glazbe kakvu su oni zamislili. Tako su pocetkom 1999.g. poceli s potragom lokacije za novi studio koja je bila prilicno mukotrpna, zbog nerazumijevanja lokalnih vlasti, no usprkos tome sredinom 1999.g. pronalaze lokaciju, koju dijele s još dva projekta.

Ispocetka pocinju producirati s vrlo skromnom opremom ( pc p133, dva syntha, fx box, te 16 kanalni mixer), da bi nakon nekog vremena shvatili da ne postižu zvuk koji žele, te spoznali da ne mogu u potpunosti razviti vlastite ideje ako ne prošire studio. Nakon proširivanja studija i nabavke kvalitetnije opreme i jaceg racunala konacno postižu željenu kvalitetu produkcije te pocinju s live nastupima.

Prvi nastup imali su na "Progressive Night" programu u "Cosmic" klubu na chill out flooru i usprkos tome što nisu bili u potpunosti spremni, odradili su nastup uz pomoc prijatelja koji rade pod projektima "Nos" i "Comatic", te dobili zadovoljavajuce kritike, tako da su uskoro angažirani za performans na glavnom flooru.

Od tada su stekli mnogo iskustva i svirali na mnogim partyima širom Švedske, dok im je zvuk evoluirao i trenutno u produkciji koriste mnogo tribal elemenata. Takocer, zanimljivo je reci da mnogo truda ulažu u svoje live nastupe na kojima osim "standardne" opreme koriste i razne africke i turske bubnjeve te australski instrument didgeridoo i da cesto uz njih nastupaju njihovi prijatelji kao "back up".

Do sada su izdali nekoliko singlova i dva EP-a za "Digital Structures" label, a takocer su izdavali svoje uratke i na "Cream Crop" labelu. Njihov prvi solo album koji Ʀe se zvati "Drums From The Dawn Of Time" najavljen je za lipanj 2003.g., a izaci Ʀe na "Digital Structures" labelu.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk