home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedeęim online shopovima:

Wirikuta
Beatspace
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
216

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
208
Drone Single - Candyflip Records

Nakon odliĆØne stvari od Drone projekta na ETSI kompilaciji, Candyflip records izdaje cd single od projekta Drone sa Igneous Sauria remixom te stvari i jos 3 nove stvari. Cover od CDa je odliĆØan isto kao i onaj od ETSI kompilacije.

01. Drastic Plastic (8:33)
Stvar poĆØinje sa jako mraĆØnim beatom i raznim tihim zvukovima u pozadini. Nakon minute se javljaju slabi high hatovi uz razne kratke sampleove u pozadini. Sve odjekuje mraĆØnom atmosferom no jako je monotono. Tek nakon 3 minute se pojavljuju razni tribal elementi no i dalje zvuĆØi dosta prazno. Stvar je jako duboka i mraĆØna no ipak prejednostavna i monotona. Nakon 5 minuta se javlja malo drukƦiji beat i stvar postaje malo agresivnija. Dolaze i razni breakbeat elementi no sve u svemu jako slabo.

02. Red Whisper (8:33)
TakoĆ°er se javlja beat koji je bio specifiĆØan za veƦinu stvari na ETSI kompilaciji. Jako mraĆØan i dubok no i dalje jako monotono, javljaju se samo razne perkusije i high hatovi u pozadini i tako sve do sredine stvari kada dolaze razni distorzirani zvukovi no struktura stvari je cijelo vrijeme ista i nema nikakvih bitnih promjena. 3 minute pred kraj dolazi do kratkog prekida i javljaju se muÅ”ki voice sampleovi no nakon toga sve se nastavlja kao i prije uz par flanger efekata i malo naglaÅ”enijim high hatovima. Jako monotono i jednostavno.

03. Eye Doll (8:58)
MistiĆØna noƦna melodija je prva stvar koju ovdje ĆØujemo. Javljaju se ženski voice sampleovi i kreƦe odliĆØan beat. Zadržava se dosta dugo no cjela stvar je puno progresivnija od prve dvije. Isto kao i u prvoj stvari javljaju se razni kratki sampleovi dok se u pozadini zadržava beat i tihi high hatovi. No javljaju se odliĆØni snareovi i nakon par minuta i perkusije. Tako se zadržava neko vrijeme, dolazi drop i javljaju se ženski vokali i nakon toga stvar kreƦe puno agresivnije ja joÅ” jaĆØim kickovima i snareovima. Tako se zadržava neko vrijeme i bez nekih bitnih promjena dolazi do kraja. Solidna stvar koja može odliĆØno poslužiti za warm up setove.

04. Contagious (Igneous Sauria Remix) (7:21)
Uvod je sliĆØan onome kao i na originalu no cjelo vrijeme se vrti jedan jako mraĆØan loop. Stvar je i dalje krcata raznim sampleovima strojeva u pozadini. Razvija se jako polako i nije nimalo plesna niti progresivna. ZvuĆØi dosta eksperimentalno i ĆØak uz veliku koliĆØinu efekata i sampleova i dalje je jednostavna i monotona. Tek nakon sredine se stvar malo poĆØinje mjenjati i dobiva jednu laganiju atmosferu. No veƦina loopova i dalje ostaje u pozadini. Bez veƦih promjena stvar dolazi do kraja. Dosta ĆØudan remix koji nema puno sliĆØnosti sa originalom.

Sve u svemu jako slabo izdanje naspram ETSI kompilacije. Stil je uglavnom isti, mraĆØni tech trance i iako je kvaliteta produkcije relativno visoka ipak se radi o amaterskom uradku bez previÅ”e novih ideja. Ovakav single mogu jedino preporuĆØiti onima koji vole jako monotoni i jednostavan zvuk.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk