home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedeęim online shopovima:

Beatspace
Saikosounds


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
241

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
235
Celebral Storm kompilacija - Solarsiv

Celebral storm je prva kompilacija talijanskog progressive labela Solarsiv records. Stilski je ova kompilacija zanimljiva zato Å”to prevladava koncept fuzije progressive i full on zvuka, Å”to joj daje vrlo velike moguƦnosti puÅ”tanja od nabrijanih noƦnih setova do laganih jutarnjih setova. Cover artwork bi mogao biti malo bolji, no u svakom sluĆØaju može se reƦi da je solidno napravljen.

01. Xibalba - La Vouz Del Deciert (6:12)
Xibalbina stvar koja otvara kompilaciju je genijalna fuzija full on groove-a, progressivea, jumpy groove i akordi uz konstantan drive. No ono po ĆØemu se ova stvar razlikuje od stvari koje kombiniraju full on i progressive je izvrsno ubacivanje etno vokala Å”to stvari daje poseban filing. OdliĆØna stvar za otvoriti kompilaciju i jedna od najboljih na njoj.

02. Strixx - Separate Your Spirit (7:54)
Stvar poĆØinje vokalnim sampleom "separate your spirit" pa je oĆØito od kuda je dobila naziv. Nakon Å”to krene ritam cijela stvar se lagano razvija uz konstantnu nadogradnju udaraljki, hatova i Å”kriputavih soundova. Nakon toga uletava rupa i onda se ponovo lagano nadograĆ°uje uz joÅ” masu novih Å”kripanja. Stvar je popriliĆØno monotona ali ne i dosadna.

03. Kriptamine - Work In Progress (7:59)
Ovo je popriliĆØno groovy stvar, s dosta udaraljki, no meni najloÅ”ija na kompilaciji. Ima sve dobre elemente ali jednostavno fali drive-a, postane dosadna nakon 2 minute. Pred kraj se malo popravlja ali nažalost ne dovoljno.

04. Cujorius One - Challenges Of The Kites (6:56)
Ovo je vrlo zanimljiva stvar na kompilaciji, stvar nije nista posebno, nema posebno upeĆØatljivu melodiju, neki poseban bassline, ĆØudne efekte, ali nije uopƦe losa stvar i fino vozi. Vrlo pustljivo na partiju kao neki warm-up ali i u nekom noƦnom setu. Na pola stvari uletava ĆØudan ženski vokal.

05. Tantrumz - Igniction (7:50)
Od ove stvari pa do kraja kompilacije nema loÅ”ih stvari, sve su odliĆØne, no ova je uz magnetrixx najbolja. Cijelo vrijeme vozi od prve do zadnje minute, konstantno se nadograĆ°uje tribal elementima dok pred kraj stvari ne ulete stringovi, koji nisu isforsirani nego zvuĆØe baÅ” kako trebaju biti. Zvukovi su pogoĆ°eni odliĆØno, struktura stvari je dobra, generalno ovo je highlight kompilacije.

06. Magnetrixx - Gluonbal (7:36)
Stvar u rangu ostalih magnetrixx stvari, odliĆØna u svakom pogledu. PoĆØinje gate-anim stringovima i uletava 303-like lead koji ne zvuĆØi cheesy i kreƦe klasiĆØan magnetrixx ritam. Stvar je malo melodiĆØnija od ostatka kompilacije, ali ne previse. Druga najbolja stvar na kompilaciji definitivno.

07. Expect - Unexpect (9:20)
Ova stvar je prije izaÅ”la kao single na Tatsu labelu. Stvar je najduža na cdu, 9 minuta ljepe priĆØe. Stvar je lagana, bez previÅ”e nabrijavanja idealna za neki warm-up set. Stvar je odliĆØno izproducirana. Kroz cijelu stvar uletavaju vokalni samplovi, ima mnogo fx soundovlja, generalno jako dobra stvar. Oko 5 minute kreƦe glavna melodija koja baÅ” fino sjeda na sve ostalo tako da nije prenapadna.

08. Mere Mortals - Feather Missiles And Silk Harpoons (6:16)
Kompilacija se zatvara sa chill stvari a ta je masterpiece! Stvar je u shpongle stilu i zvuƦi genijalno. Etno melodije, ženski vokal, tabla, zanimljiv bassline, jednostavno svaki aspekt ove stvar je dobar.

Sve u svemu kompilacija je jako dobra, S tim da je prvo izdanje vidi se da se dalo truda da se napravi fino izbalansirana kompilacija.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk