home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
389

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
374
Boowy and Mitsumoto - OS-80 EP - Feedback

Za razliku od prošle recenzije, ovu ću posvetiti jednom malo drugačijem ali posve originalnom radu Joujouke i Mitsumota. Joujouka je ime koje govori samo za sebe i ne treba dodatnog objašnjavanja, ali za Mitsumota bi mogli spomenuti da producira glazbu od 1996. pod imenom Sinister Associations te da je izdao nekoliko ploča na raznim trance labelovima. Godine 2001. počinje raditi s Tsuyoshiem koji također ima dugu karijeru kao DJ, te je organizator najvećeg japanskog partija Vision Quest. Ovaj izniman EP izdan je za Feedback Recordings koji je manje poznat label, ali uistinu sva njihova dosadašnja izdanja vrijedna su preslušavanja. Za Boowy možemo reći da je poznati japanski bend koji je stekao slavu 80-ih godina.

01. Boowy - No N.Y. (Joujouka Remix) (06:07)
Stvar počinje jakim i prodornim kickom koji solo udara sve do tridesete sekunde, a nakon toga nastupa opasan prijezlaz i uletava sample električne gitare koji se vrti kroz cjelu stvar te činele, zvuči pomalo sirovo, ali definitivno dobro. Oko druge minute upada neki TB koji lagano vozi, uz vokalni sample. Oko 3 i pol minute upadaju neki nerazgovjetni vokalići opet neki TB, onaj vokal odprije, hatovi, opasan prijelaz kick i onda sve po starom, vozi do kraja uz još jedan sample gitare.

02. Mitsumoto - OS-80 (06:17)
Za početak lagani ritam, acid sample, te negdje oko minute upada nekakav acid bassline, ritam ostaje lagan kroz cijeli track što čini ovu stvar originalnom i zanimljivom. Javljaju se bubnjevi, cjela stvar kao i prethodna zvuči malo oguljeno od sampleova, no naizmjenice uletavaju različiti TBijevi, oko 4 minute ostaje samo onaj acid zvuk nekih 15-ak sekundi i kao po modelu vrlo kreativan prijelaz vraća se ritam i pegla do kraja s jednim acid sampleom koji se javlja tek na kraju tracka. Ova stvar je definitivno bolja na ovom EPu.

Nakon nekoliko izdanja s Feedbacka možemo samo s nestrpljenjem očekivati kakve će nam nove i kreativne uratke njihovi producenti prezentirati, jer dosadašnji rad bi se mogao ocijeniti odličnim, originalnim i inovativnim. Moguće je još poslušati 3 EP-a koja su izdana također za ovaj label.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk