home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedeęim online shopovima:

Beatspace
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
349

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
341
Blue Leprechaun kompilacija - Com.Pact

Blue Leprechaun kompilaciju kompilirala je DJ F-Rat iz izdavaĆØke kuƦe Com.Pact. Devet priliĆØno melodiĆØnih full-on trackova, veƦinom izraelskih projekata (osim Sirius Isness koji su Meksikanci).

01. Cosmic Tone - The Cosmic Story (07:39)
Dosta brza i sirova stvar od poĆØetka. Kvalitetom zavrÅ”ne obrade na nižoj je razini od one na koju sam navikao, ali po aranžmanu i glazbeno gledano priliĆØno je dobro. Na 03:49 min. je odliĆØna string melodija koja podsjeƦa na ono Å”to je bilo dobro u starome tranceu. Po meni je nepotreban ženski vokal "Yeah" koji uleti tu i tamo kroz stvar. Niti u jednom dijelu nije dosadno za sluÅ”anje. Druga najbolja stvar na kompilaciji.

02. Ultravoice - Dr. Trance (07:56)
Kao da sluÅ”am neku jako staru kompilaciju kada je trance bio samo trance (bez nekih ogranaka), i razlikovao se od svega ostalog po melodiji. Prve tri minute melodiĆØan i zanimljiv trancey uvod, a onda pomalo neugodno iznenaĆ°enje: Astrix-type full-on bassline. Provjerena formula, ali veƦ prožvakano i nepotrebno. Melodija spaÅ”ava stvar.

03. Intelabeam - Xtatic (07:16)
MraĆØan uvod, zanimljivi i netipiĆØni bubnjevi, dosta suha i sirova stvar. Zanimljiv ženski vocal sample u sredini. Pred kraj stvari dolazi i neka melodija, malo ĆØudna i suha, ali osvježavajuƦa nakon gotovo Å”est minuta igre s bubnjevima i efektima. MeĆ°u najslabijima na kompilaciji po produkciji, meĆ°u najjaĆØima po kreativnosti. Fali bassa, DSP efekata itd.

04. Sirius Isness - Micro Tunes (07:15)
TipiĆØan kiseli full-on s predugim 909-ĆØinelama i tipiĆØnim full-on basslineom. Preotvoreno, nabacano i raĆ°eno po kalupu. Vjerojatno rastura dancefloor, ali niÅ”ta hvale vrijedno.

05. Visual Paradox - What is Flicky (06:35)
JoÅ” jednom, odliĆØan melodiĆØan poĆØetak, a onda TB303 full-on right on. Puno distorziranih basslineova i otvorenih 909-ĆØinela. Na 05:55 min. solidan vriÅ”teƦi lead. Anyway, stvar se utapa u moru full-on produkcije.

06. Apocalypse - Master Peace (07:33)
Da ne ispadne da sustavno pljujem full-on, ova stvar je lijepa i melodiĆØna. Ima odliĆØan break na treƦoj minuti s pomalo komercijalnim krajem (noise kojem se sve viÅ”e otvara filter i onda rokne ritam). Malo Hallucinogen-alike igre s ritmom (tripleti) pred kraj i melodiĆØna vesela odjava stvari. Dobar full-on.

07. Aquatica - Side Off (07:43)
Jedna jako kvalitetno isproducirana stvar (za razliku od dosta nabacanog Sirrius Isness). ƈinele su zaĆØuĆ°ujeƦe fino kontrolirane Å”to bih ja rijetko rekao za neki full-on. Opaka stereo distorzirana melodija. Pojavljuje se choir pad u sredini i zvuĆØi odliĆØno. Jako kreativan dio na 05:13 min., pomalo vuĆØe na Infected Mushroom ali u pozitivnom smislu (ima li Infected ikad negativan smisao?). Najbolja stvar na kompilaciji.

08. Ultravoice - Far Away (Bizzare Contact Remix) (06:41)
TipiĆØan full-on, solidna melodija u sredini stvari, odliĆØan choir sample na breaku u ĆØetvrtoj minuti. Nedostaje DSP efekata na melodijama.

09. Sesto Sento - Blue Leprechaun (07:33)
Hm, stvar ĆØije ime je ujedno i ime kompilacije. OdliĆØan poĆØetak s filtriranim bass drumom. OĆØekivana nabijaĆØina s eÅ”to manjom dozom acida. Najbolji dio stvari na 05:55 min. Å”to je zapravo outro.

Sve u svemu, svježa full-on kompilacija s velikom retrospektivom na poĆØetku i pojavom nekih novih imena kojima je ovo prvo izdanje (Apocalypse, Bizarre contact...). Male izdavaĆØke kuƦe poput ove pravo su osvježenje na sceni.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk