home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Beatspace
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
349

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
338
Blue Leprechaun kompilacija - Com.Pact

Blue Leprechaun kompilaciju kompilirala je DJ F-Rat iz izdavačke kuće Com.Pact. Devet prilično melodičnih full-on trackova, većinom izraelskih projekata (osim Sirius Isness koji su Meksikanci).

01. Cosmic Tone - The Cosmic Story (07:39)
Dosta brza i sirova stvar od početka. Kvalitetom završne obrade na nižoj je razini od one na koju sam navikao, ali po aranžmanu i glazbeno gledano prilično je dobro. Na 03:49 min. je odlična string melodija koja podsjeća na ono što je bilo dobro u starome tranceu. Po meni je nepotreban ženski vokal "Yeah" koji uleti tu i tamo kroz stvar. Niti u jednom dijelu nije dosadno za slušanje. Druga najbolja stvar na kompilaciji.

02. Ultravoice - Dr. Trance (07:56)
Kao da slušam neku jako staru kompilaciju kada je trance bio samo trance (bez nekih ogranaka), i razlikovao se od svega ostalog po melodiji. Prve tri minute melodičan i zanimljiv trancey uvod, a onda pomalo neugodno iznenađenje: Astrix-type full-on bassline. Provjerena formula, ali već prožvakano i nepotrebno. Melodija spašava stvar.

03. Intelabeam - Xtatic (07:16)
Mračan uvod, zanimljivi i netipični bubnjevi, dosta suha i sirova stvar. Zanimljiv ženski vocal sample u sredini. Pred kraj stvari dolazi i neka melodija, malo čudna i suha, ali osvježavajuća nakon gotovo šest minuta igre s bubnjevima i efektima. Među najslabijima na kompilaciji po produkciji, među najjačima po kreativnosti. Fali bassa, DSP efekata itd.

04. Sirius Isness - Micro Tunes (07:15)
Tipičan kiseli full-on s predugim 909-činelama i tipičnim full-on basslineom. Preotvoreno, nabacano i rađeno po kalupu. Vjerojatno rastura dancefloor, ali ništa hvale vrijedno.

05. Visual Paradox - What is Flicky (06:35)
Još jednom, odličan melodičan početak, a onda TB303 full-on right on. Puno distorziranih basslineova i otvorenih 909-činela. Na 05:55 min. solidan vrišteći lead. Anyway, stvar se utapa u moru full-on produkcije.

06. Apocalypse - Master Peace (07:33)
Da ne ispadne da sustavno pljujem full-on, ova stvar je lijepa i melodična. Ima odličan break na trećoj minuti s pomalo komercijalnim krajem (noise kojem se sve više otvara filter i onda rokne ritam). Malo Hallucinogen-alike igre s ritmom (tripleti) pred kraj i melodična vesela odjava stvari. Dobar full-on.

07. Aquatica - Side Off (07:43)
Jedna jako kvalitetno isproducirana stvar (za razliku od dosta nabacanog Sirrius Isness). Činele su začuđujeće fino kontrolirane što bih ja rijetko rekao za neki full-on. Opaka stereo distorzirana melodija. Pojavljuje se choir pad u sredini i zvuči odlično. Jako kreativan dio na 05:13 min., pomalo vuče na Infected Mushroom ali u pozitivnom smislu (ima li Infected ikad negativan smisao?). Najbolja stvar na kompilaciji.

08. Ultravoice - Far Away (Bizzare Contact Remix) (06:41)
Tipičan full-on, solidna melodija u sredini stvari, odličan choir sample na breaku u četvrtoj minuti. Nedostaje DSP efekata na melodijama.

09. Sesto Sento - Blue Leprechaun (07:33)
Hm, stvar čije ime je ujedno i ime kompilacije. Odličan početak s filtriranim bass drumom. Očekivana nabijačina s ešto manjom dozom acida. Najbolji dio stvari na 05:55 min. što je zapravo outro.

Sve u svemu, svježa full-on kompilacija s velikom retrospektivom na početku i pojavom nekih novih imena kojima je ovo prvo izdanje (Apocalypse, Bizarre contact...). Male izdavačke kuće poput ove pravo su osvježenje na sceni.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk